Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПОГЛЕДАЈТЕ ГРОБ ПРИНЦЕЗЕ ДАЈАНЕ: На њему се дешавају језиве ствари, а ево ГДЕ СЕ НАЛАЗИ (ВИДЕО)

Живот принцезе Дајане трагично је окончан након кобне саобраћајне несреће у Паризу 31. августа 1997. године, а њен гроб сакривен је од очију јавности. Омиљена чланица краљевске породице сахрањена је на Елтропу, имању породице Спенсер, а њена вечна кућа смештена је на острву у средишту језера. Посете њеном гробу су забрањене, али то мало острво може да се види из даљине. На путу до језера расте 36 храстова, од којих сваки представља годину Дајаниног живота.

1720080035_244454_untitled_f.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Посетиоци Елтроп парка могу да јој одају почаст на спомен-месту на којем се налази бела урна која светли међу бујним зеленилом и у храму посвећеном Дајани на обали језера током лета, када је отворено за посетиоце.

На храму се налази Дајанина црна силуета и један од њених најчувенијих цитата: "Ништа ме више не усрећује од покушаја да помогнем најугроженијим људима у друштву. То је циљ и битан део мог живота. Нека врста судбине. Ко је у невољи, може да ме позове. Дотрчаћу где год он био".

Принцеза Дајана сахрањена је 6. септембра 1997. године. Њена вечна кућа требала је да буде у породичној гробници локалне цркве у Грејт Брајтону, али њен брат Чарлс Спенсер био је забринут око тога да њен гроб не постане превелика атракција.

Четири покушаја провале у гроб

Он је такође био забринут за безбедност и желео је да његова сестра буде сахрањена на месту где би о њеном гробу могло адекватно да се брине и где би њени синови, принчеви Хари и Вилијам, могли несметано да га посећују.

Иако је Дајанин гроб скриван од јавности, нити може да се фотографише, њен брат је открио да је до 2017. године четири пута био на мети пљачкаша.

"Имали смо четири покушаја провале у њен гроб у последњих 20 година. Јако ми је драго што смо их све спречили", казао је Чарлс за ББЦ-јев Радио 4. Он није открио детаље злочина, али је рекао да се радило о "чудним људима" и да је Елтроп "најсигурније место" за Дајанин гроб.

Подсетимо, Дајана би 2. јула ове године прославила 63. рођендан. Током живота је важила као "принцеза народа" и била непрежаљена икона 20. века. Имала је само 20 година када се на гламурозној церемонији удала за принца Чарлса, 29. јула 1981. године. Готово милијарда телевизијских гледатеља у 74 земље гледала је њихово венчање.

Упркос идили каква се приказивала по медијима, њихов брак био је далеко од тога. Дајана и Чарлс након четири године раздвојености званично су се развели 28. августа 1996. године.

Дајану су даноноћно пратили папараци, који су је и коштали живота. Погинула је у тешкој саобраћајној несрећи бежећи од њих у Паризу.

(Курир.рс/ Нет.хр/ Л. С.)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas