Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДИЈЕТА БЕЛЕ ХАДИД: Манекенка је успела да смрша 10 кила

Супермодел Бела Хадид се ржала стриктне дијете и плана вежбања, па је одбацила проблематичних 10 килограма да би постала најтраженија манекенка на свету

1725261590_Bela-Hadid.png
Пхото:принтсцреен/инстаграм
Oglas

Када је улазила у посао супермодела Бела Хадид је имала 63 килограма. Сурови свет моде захтева мршаво тело, па је Бела имала задатак да ослаби 10 килограма како би више била ангажована на писти.

Она је то урадила тако што је комбиновала здраву исхрану и тренинге.

Ко је Бела Хадид?

Млађа сестра супермодела Џиџи Хадид и ћерка бивше манекенке Јоланде Хадид, Бела је у свет моде упловила са 17 година. Било је то на Недељи моде у Њујорку 2014. године а након тога је радила за све модне брендове.

Одрасла је у Лос Анђелесу и тренирала јахање. Била је џокеј и хтела је да представља земљу на Олимпијским играма, али је њен пут ипак био другачији.

Када јој је наређено да смрша 10 килограма како би имала манекенску линију, Бела се већ годинама борила са тих пар килограма вишка који су час спадали час се опет враћали.

"Моја тежина је толико варирала. Затим ја нисам хтела да будем баш мршава, хтела сам да имам груди. Желела сам да има дупе. Али ето, десило се," рекла је манекенка у једном интервјуу.

Шта је радила Бела Хадид да би смршала?

Јела је све али умерено. Исхрана је била уравнотежена, али без брзе хране.

Она сада једе мало угљених хидрата, много протеина и поврћа и воћа.

"Дијета са високим садржајем протеина доприноси губитку тежине првенствено тако што повец́ава осец́ај ситости, што заузврат смањује укупну потрошњу калорија. Ово је углавном због утицаја протеина на хормоне грелин и лептин, који су кључни у управљању сигналима глади и ситости," објашњава нутрициониста.

"Штавише, протеини користе највец́у енергију за варење, апсорпцију и одлагање хранљивих материја - процес познат као термички ефекат хране - што доводи до вец́ег сагоревања калорија и даље подржава напоре у губитку тежине."

Дакле, исхрана Беле Хадид обично укључује изворе хране богате протеинима као што су јогурт, хумус, боровнице, купине, малине, штапиц́и целера, шаргарепа, путер од индијског орашчиц́а и још много тога.

Доручак: јаја и кобасица
Ручак: Лосос и поврц́е/тестенина/пилетина и смеђи пиринач
Грицкалице: штапиц́и целера и путер од индијског ораха
Вечера: Кељ или неко друго зељасто поврће.
Њена вечера је у 18х и тада завршава исхрану за тај дан.

Поред исхране, Бела се придржава строгог плана вежбања. Њене вежбе почињу истезањем, након чега тренира 2 сата дневно. Када се манекенка спрема за ревију, обично повец́ава број сати тренинга у теретани.

Манекенка комбинује вежбе као што су пилатес, бокс, јога, трчање, вежбе са теговима и још много тога у свом распореду фитнеса.

Стилл 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas