Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДЕЛИО ЈЕ КАДАР СА ДВЕ НАЈВЕЋЕ ХОЛИВУДСКЕ ЗВЕЗДЕ: Тоше Проески је иза себе оставио велики траг, а ово су подаци о њему које многи нису знали

Детаљи из живота трагично настрадалог певача

1725096569_Foto-Milena-Andjela-Profimedia.jpg
Фото: Милена Андјела, Профимедиа
Oglas

Тоше Проески трагично је преминуо 16. октобра 2007. године, у саобраћајној несрећи на аутопуту Загреб - Липовац на улазу у Нову Градишку. Тоше је погинуо на лицу места, јер се аутомобил у ком је био славни певач ударио у камион директно десном страном, која је потпуно смрскана, а Проески је тада седео на сувозачевом месту и спавао.

Тодор Проески рођен је 25. јануара 1981. године у Прилепу, а одрастао у Крушеву у западном делу Македоније. Његово име значи Божији дар, што је Тоше свакао имао.Таленат за музику је наследио од мајке Доменике која прелепо пева и оца Николе који свира мандолину и гитару. Они су препознали његове способности и подржали су га да настави образовање.

На Тошетово музичко опредељење је утицала старија сестра Дора са којом је слушао рок. Похађао је музичку школу и Музичку академију, а за време школовања живео је у интернату. Усавршавао се и у Њујорку.

1999. године је снимио дебитантски албум и већ тада се знало да је рођена велика звезда. Годину дана касније био је представник Македоније на Евровизији са песмом „Солзи прават златен пстен“. Исте године избацује један од својих највећих хитова "Тајно моја".

Тоше већ тада постаје један од најтраженијих и најцењенијих певача, а наредни албум распродаје у рекордном броју и добија Оскар популарности за певача године.

У наредним годинама његова популарност само расте, избацује хит за хитом, и почиње сарадњу са многим славним естрадњацима попут Марине Туцаковић, Леонтине Вукомановић, Боре Чорбе...

Поново се 2004. појављује на Евровизији са песмом "Лифе", на којој осваја 14. место, а након тога почиње да снима дуете. Тоше је проглашен за регионалног Амбасадора добре воље УНИЦЕФ-а због чега је снимио сингл „За овој свет“. Песма се на енглеском језику зове „Тхис wорлд“ и постала је УНИЦЕФ-ова химна.

Његов глас остављао је све без текста, многа велика певачка имена и данас говоре да се такав извођач још није родио, а за Тошета кажу да је био најскромнији од свих. Био је најмлађи музичар који је икада напунио београдску Арену, а поред тога је и једни странац који је победио на хрватском радио фестивалу. Био је изузетан хуманитарац, а чак се појавио и у једном филму у којем су глумили Џорџ Клуни и Никол Кидман. Његова вечна кућа претворена је у музеј који многи људи свакодневно обилазе.

(Пинк)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas