Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ: Овај познати глумац отац је Драгане Мићаловић

Гледали сте га у серији "СЕЛО ГОРИ", делио кадар и с њом

1718008647_beogradsko_prolece_20042024_0008.JPG
Пхото:АТА /А.А
Oglas

Сестре Слобода и Драгана Мићаловић данас су једне од најпопуларнијих глумица на нашим просторима и веома су успешне у свом послу, а многи не знају да су таленат наследиле од свог оца који је био успешни позоришни, телевизијски и филмски глумац.

Реч је о чувеном глумцу Драгану Мићаловићу, који је преминуо у јуну 2017, у 67. години. Драган је у браку са супругом Милицом добио три ћерке, најстарију Мирјану, затим Слободу и Драгану, које публика годинама уназад обожава.

Драган је био сјајан глумац, а само у серији "Срећни људи" појавио се у чак три различите споредне улоге - у 17. епизоди глумио је полицајца у парку, у 18. је био записничар, а публика га највише препознаје као Куцу, љубавника фамозне Цане Фонтане са Ранча проклетих. Глумио је и у остварењима као што су "Село гори, а баба се чешља", ''Мој рођак са села'', ''Бела леђа'', "Мјешовити брак"...

Са својом најмлађом ћерком, која је данас успешна и позната глумица, Драганом глумио је у популарној серији "Синђелићи", где су били отац и ћерка.

Како је причао Драган, пре сваке улоге би се његове ћерке консултовале с њим, али и давале њему савете, због чега је био поносан.

"И Драгана и Слобода имају обичај да, приликом припреме било које улоге, прво дођу код мене на консултације, а сада сам поносан што је дошло време да и оне мени дају савете", рекао је једном приликом Драган.

Глумац својевремено није био за то да му се ћерке баве глумом, али када је видео колико су успешне, схватио је да су добро бирале своју професију, ма колико она била тешка.

"Када ми се данас јадају због проблема са којима се сусрећу, онда помислим да сам био у праву што сам био у праву што сам их одговарао, али када видим колико су вредне и успешне, помислим да нема ниједне лаке професије и да су добро одабрале. Глума тражи психофизички јаког човека и драго ми је што и у Слободи и у Драгани видим ту жељу и вољу да константно раде и напредују" рекао је Мићаловић својевремено у интервјуу за "Хелло".

Ипак, када је Драгана добила своју прву улогу, није био превише срећан.

"Био је расписан позив за кастинг у свим средњим школама и било нас је више од 500 пријављених. Ја сам добила улогу. Звала сам тату и рекла му да сам добила улогу, он је био на пецању тада, и само ми је спустио слушалицу. Опет сам га позвала, а он ми је рекао: "Ја нећу преживети још једну глумицу у кући." Није желео, нити је Боби и мени дозвољавао да се бавимо глумом, јер је знао да је бавити се овим послом и имати породицу прилично тешко. Покушавао је дуго да ме одврати од глуме. Мислили су и он и мајка да ће то брзо да ми досади, а ја сам од малена желела да будем глумица", казала је Драгана.

Драгана Мићаловић била је посебно везана за свог оца, по коме је и добила име. Након његове смрти остала је празнина која се никада више неће испунити, а Драгана често на друштвеним мрежама објављује слике свог оца које показују колико су били блиски.

Једном приликом је испод слике са својим оцем додала коментар који је многима натерао сузе на очи: "Тебе нема да удавам. Ти си моје мезимче! Твоје најмалечко!", написала је глумица.

"Тешко ми је да причам о тати. Знам да ми сада даје снагу, а дао ми је за живота много савета. Увек ме је водио са собом на пробе у позориште, које сам рано заволела", рекла је глумица за "Глоссy" једном приликом, а затим додала:

"Била сам везана за оба родитеља, али сам татино име. Женска деца су приврженија оцу, али и без мајке живот не би имао смисла. Са њом се често чујем телефоном, а она тек на крају схвати са којом ћерком је причала, будући да све три имамо сличне гласове."

Курир 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas