Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

БИО ЈЕ ПРВА ХИВ ПОЗИТИВНА ОСОБА У ЈУГОСЛАВИЈИ: Члан групе "ЕКВ" је према речима својих пријатеља "живео и умро као анђео"

Напустио је групу јер су му због болести свирке постале превише напорне.

1729668818_Foto-Printscreen-Youtube-HD881-Ekatarina-Velika-Official.jpg
Фото: Принтсцреен/ Yоутубе - ХД881, Екатарина Велика Оффициал
Oglas

"Нови талас", обележио је осамдесете године прошлог века у Југославији. Та врста музике будила је бунт младих, а аутори су се песмама обрачунавали са светом, те су често стварали стихове са социјалном тематиком.

Највећи од највећих, по многима, био је београдски бенд "ЕКВ". Иако данас није прва асоцијација на култни бенд, Ивица Вдовић звани Вд био је једна од икона југословенског рока и, према некима, човек који је створио "ЕКВ" какав знамо.

Нажалост, Вд је био и прва службено регистрована ХИВ позитивна особа бивше Југославије. Када је једном приликом говорила о Вдовићу, велика пријатељица "ЕКВ"-а Соња Савић рекла је да му је Београд одмах окренуо леђа и да су га људи због болести масовно избегавали, пише индеx.хр. Легендарна глумица тврдила је да је Вдовић био најважнија особа "ЕКВ"-а и човек који је створио Милана Младеновића. Вд је створио и Маргиту Стефановић, јер ју је он довео у бенд док му је била девојка.

Због своје болести, Вд је напустио групу јер су му временом свирке постале превише напорне. Умро је у Београду 1992. године, од АИДС-а.

Соња Савић је у једном интервјуу рекла да је након смрти Ивице Вдовића она саопштила тужну вест њиховом пријатељу Дарку Рундеку.

- Када ме је питао како је умро, рекла сам да је само пао са кревета у некаквој инфективној кеси коју нико није хтео да подигне - у сузама је рекла глумица, а Рундек јој је наводно одговорио: - Живео је и умро као анђео , преносили су домаћи медији.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas