Чувени шеф Марко Радосављевић је Шојгуа нахранио буткицом у киселом купусу, Дачића јагњетом, а Вучић му је остао енигма.
Хранио је државнике и политичаре, краљеве и престолонаследнике, председнике и тајкуне, глумце и славне личности. Марко Радосављевић је наш чувени шеф који зна шта српска елита воли да једе.
Прочитајте још: Да ли сте размишљали да закупите ПРИВАТНО ОСТРВО? Можда није немогуће...
Добро је познато да Ивица Дачић, председник Скупштине Србије, цео живот пази на линију. Ипак, када да "себи одушка" онда поручи нешто стварно гурмански!
- Док је био премијер Ивица Дачић је волео када му спремим каракачанско јагње са Хомоља и у њему је изузетно уживао - истиче Марко, шеф кухиње у хотелу "Мона Плаза".
Дачић држи дијету, али воли каракачанско јагње!
Увек је најзанимљивије како се хране важни политичари, односно "безбедоносно занимљиве особе". Псебно је био интригантан банкет који је прављен у част Сергеја Шојгуа, министра одбране Руске Федерације. Марко је за Шојгуа спремио прави српски "шведски сто" са ћевапчићима, пилећим ролницама, паштетом од чварака, гибацину са сиром, буткице у киселом купусу...
Прочитајте још: Да ли сте размишљали да закупите ПРИВАТНО ОСТРВО? Можда није немогуће...
Док се у кухињи све пушило од спремања хране човек из БИА је мирно стајао и посматрао сваки покрет кувара. Испред врата је мирно седео пас, немачки ркаткодлаки птичар.
Док ми кувамо, човек из БИА гледа и ћути.
- Прелеп пас ме гледа у очи, као да све разуме, а када му понудим храну он неће ништа да узме. Реч је псу који је специјалиста за експлозив и савршено је дресиран да нико не може да га храни осим његовог водича - сећа се Марко.
Тома Момировић приватно једе сарме, а са гостима "старено месо" са сосовима.
Прочитајте још: ГОТОВО: Прва авиокомпанија најавила да тражи КОВИД ПАСОШ, а у априлу још једна
Раскошна је била трпеза и за Александра Вучића када је дошао на дан отварања хотела, али не зна чиме се послужио. Међутим, за Тому Момировића, министра грађевинасртва, саобраћаја и инраструктуре, до детаља зна шта воли.
Палма је гурман, само конкретно - печење!
- Када дође на ручак са братом увек једу домаћу кухињу попут мусаке, ћуфте или сарме. Међутим, када је са званичним гостима увек поручи "старено (одлежано) месо" и додамо селекцију сосова - истиче Марко.
Прочитајте још: Народне НОШЊЕ вредне милион динара промовисаће Јадар: ДВЕ године су их шиле четири везиље!
Организовао је и јубиларни рођендан Драгана Бјелогрлића. Глумац није био избирљив, али је тражио специјалну селекцију сирева, као што су ливањски и пашки, који се слажу са вином.
- Од свих политичара Палма је, заиста, посебан, јер воли конкретно печење и роштиљ - закључује
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ