Независно од тога да ли сте професионални кувар или се тек упознајете с основама кувања, ових неколико златних правила сигурно ће вам бити од користи.
Организујте свој простор
Вероватно најважније правило којег се придржавају сви професионални кувари каже да све у кухињи мора бити на свом месту. Немојте започињати кување док сви састојци нису припремљени, а кухињски прибор спреман и надохват руке.
Прочитајте још: Познати шефови кухиња ОТКРИВАЈУ како да припремите оброке током стресног периода
Слушајте своје тело
Храна не задовољава само вашу глад, већ и ваше тело. Када испробавате нове комбинације током кувања ваше тело требало би рећи “Одлично!”, а ваш језик требао би додати “Зашто не?!”.
Кувајте са намером
Док кувате, покушајте бити свесни онога што радите. На неки начин, ради се о врло интимном процесу – некоме дајете нешто што ће они унети у свој организам, стога је јако важно да ваше јело припремите с намером и поштовањем.
Прочитајте још: ОВО морате да знате: Нова правила конзумирања воћа
Немојте само грејати сир
Када припремате јело са сиром, немојте га само подгревати. За најбољи укус потпуно га отопите!
Немојте журити
Златно правило каже: “За добру храну треба времена!”. Време је један од најважнијих кухињских алата које имате на располагању, стога је јако важно разумети његову важност. У данашњем ужурбаном свету често заборављамо на његову вредност, али кад год можете покушајте се сетити чаролије које време ради за нашу храну.
Рескирајте
Рецепти су одличан алат за тражење инспирације и почетак кувања, али немојте се бојати експериментисања. Свако има другачији укус, стога научите шта који састојци могу направити за вас (нпр. како да добијете сладак, а како слан укус), а затим се забавите и сами пишите своје рецепте!
Прочитајте још: Постоји НАЧИН да очистите лубеницу од семенки за само ДВА МИНУТА - саме ОТПАДАЈУ!
Користите свеже састојке
Квалитет састојака вероватно је најважнија компонента сваке кухање, стога златно правило гласи да увек користите најбоље и најсвежије састојке које имате на располагању.
Имајте поштовања
Имајте поштовања према намирницама које користите. Негде постоји фармер који је узгојио ту пшеницу и бринуо се да добије довољно воде. Такође, постојала је и животиња о којој се неко бринуо, а дала је свој живот како би ми могли припремати оброке које волимо. Цените храну која вам је на располагању.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ