Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗБОГ ЧЕГА ТРЕБА ДА ЈЕДЕТЕ КУПУС СВАКИ ДАН? Намирница која може допринети побољшању вашег здравља

Црвени и зелени купус богати су витамином Ц, калцијумом и гвожђем, који су неопходни за јачање имуног система и одржавање целокупног здравља

1729168266_cb0a70d20ecf685b0c3e9279bcac9d950744b14c.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Купус је једна од најцењенијих зимских намирница, а његова лековита својства позната су од давнина. Ова једноставна, али хранљива повртарска култура обилује кључним хранљивим материјама и нискокалорична је, што је чини савршеним додатком за сваки дан.

И црвени и зелени купус богати су витамином Ц, калцијумом и гвожђем, који су неопходни за јачање имуног система и одржавање целокупног здравља. Купус се често конзумира као салата или се користи у припреми разних варива, посебно у хладнијим месецима.

Поред витамина и минерала, купус је пун влакана која могу повољно утицати на пробавни систем. Влакна помажу у одржавању равнотеже добрих бактерија у цревима, побољшавајући тако варење. За оне који желе да изгубе килограме, купус може бити одличан избор јер пружа осећај ситости, а при томе садржи врло мало калорија.

Једна од изузетних карактеристика купуса је његова могућност смањења хроничних упала у организму. Док упале могу бити корисне у неким ситуацијама, хроничне упале могу довести до озбиљних здравствених проблема, попут срчаних болести или артритиса. Купус, такође, може помоћи у чишћењу дисајних путева, ублажава симптоме астме и бронхитиса, а сок од купуса препоручује се за испирање код упала грла.

Купус је изузетно свестрана намирница у кулинарству. Може се јести свеж, као салата, или се може додати у разна јела попут супа и варива. Кисели купус је традиционални специјалитет који задржава све нутритивне вредности поврћа.

Редовним конзумирањем купуса можете допринети здрављу, уживајући у његовом богатом укусу и разноликости. Било да га припремате на традиционалан начин или испробавате нове рецепте, купус увек може бити одличан избор за здраву и укусну кухињу.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas