АКо немате машину за судове перите је сваког дана и дезинфикујте једном недељно.
Да би флаша за воде за вишекратну употребу увек била чиста, стручњаци саветују да је перете свакодневно, док се дезинфекција препоручује бар једном недељно.
Прочитајте још: Купили сте ЖИЛАВО МЕСО? Ево трика како да постане СОЧНО и МЕКАНО
То можете да чините и чешће ако сте били болесни или флашицу носите са собом кад излазите из куће. Можете је опрати обичним детерџентом за судове и топлом водом (ако немате машину за судове). Детаљно је очистите изнутра и споља и оставите да се добро осуши или је обришите кухињским убрусом.
Прочитајте још: Пробали сте БОСИЉАК, али не помаже? Ово је СМРТ за КРВОПИЈЕ!
Најнеопходнији прибор
У претрпаној кухињи понекад се тешко сналази и сама домаћица. Да бисте то избегли, можете се усредсредити на најпотребнији прибор, који можете увек са лакоћом да пронађете, јер знате где се тачно налази.
- Добар нож је од пресудне важности. Бирајте вишенаменски од челика са оштрицом од око 20 цм и стабилном дршком. Овакав нож вам истовремено омогућава да чистите рибу, сецкате лук, поврће и воће, месо...
- Ножић за гуљење кромпира, шаргарепе и другог коренастог поврћа је такође изузетно важан с обзиром на честу употребу наведених намирница у исхрани.
- Чврсто и стабилно ренде je незаменљиво када треба да изрендате различито поврће, али и корицу од лимуна или неки од тврђих сирева.
- Помало заборављени аван такође би требало да нађе своје место у кухињи, јер се у њему праве најбоље повртне пасте и на ситно мрве зачини.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ