Месо спремљено на овај начин биће укусније и мекше.
Шницле су једно од омиљених јела - брзо се спремају, и могу се комбиновати са пиреом или поврћем.
Међутим, колико год да сте искусни у кухињи, с времена на време може се догодити да не испадну онако мекане и сочне како сте замислили.
Прочитајте још: Трик који ће вам олакшати живот! Одмрзните месо за 10 МИНУТА, уз помоћ кашичице шећера
Ово су савети и трикови за најмеканије шницле.
Како бисте добили укусне шницле, користите телеће или свињско месо које није много масно.
Пре припреме важно је да месо танко исечете и добро изллупате.
Како би месо било сочно, један дан пре припреме поређајте шницле у шерпу, посолите и зачините, попрскајте их са мало лимуновог сока, па поређајте и други ред шницли, и поново их зачините.
Шерпу са шницлама одложите у фрижидер да преноћи.
Кад је месо добро измаринирано, моћи ћете да га испржите у тигању без капи уља, а и пржиће се само неких 20 секунди – и једној и другој страни биће довољно по десетак секунди пре него што склоните шницле са ватре.
Одличне шницле можете спремити ако користите презле. Излупајте шницле, па их поспите зачинима и уваљајте их у презле. Сваку шницлу пропржите са обе стране.
Прочитајте још: Постаните МАЈСТОР за РОШТИЉ - уз помоћ ових ТРИКОВА одушевићете све пријатеље!
Уколико желите мекане шницле, спремите их са јајима. Излупане шницле посолите, зачините, додајте бели лук у праху и након тога их оставите да одстоје у претходно умућеним јајима. Потом их уваљајте у брашно, па их пржите на тихој ватри.
Шницле можете да спремите и у лиснатом тесту – све што је потребно јесте да месо увијете у лиснатно тесто и ставите да се пече у загрејаној рерни.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ