Послушајте савет који вам може помоћи да направите најукуснији славски колач
Сваке године домаћице се труде да направе што боље славске колаче, односно погаче.
Прављење савршеног славског колача може бити изазов, како пронаћи праве мере за колач, како га украсити и како да не пуца славски колач?
Правило је да домаћица обавезно умеси славски колач са освештаном водицом, како би, по предању, заштитник дома увек био уз породицу која га светкује. Али, мешење славског колача за многе, поготово за младе домаћице представља изазован посао, јер или не нарасте довољно, или се расцвета, или „изађе“ из посуде у којој је печен.
Да вам се то не би догодило, важно је да приликом припреме славског колача поштујете два важна правила – колач мора да буде добро умешен, а посуду у којој ћете га пећи морате да ставите у баш врелу рерну.
Такође, текстура теста је одлучујућа за квалитет погаче. Ако се лепи за прсте то значи да треба додати још брашна, а тврдо тесто треба разредити, јер за резултат желите да добијете мекано, ваздушасто тесто.
Славски колач се налази близу горњег грејача у рерни. Славски колач увек сместите на средину рерне, јер онај део који је ближи горњем грејачу ће се више сушити и постоји много већа могућност да пукне колач.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ