Сода бикарбона је и у овом случају јако корисна.
Кувана јаја су веома укусан, здрав и хранљив оброк пун протеина, витамина и минерала, па није чудно што се често налазе на менију када је у питању доручак, салата или предјело.
Међутим, скидање љуске може понедак да их упропасти, јер ће се комади беланцета одвојити заједно с љуском, па ће се изгубити савршен и правилан "јајаст" облик.
Прочитајте још: Продужите им РОК ТРАЈАЊА: Како се правилно чувају КУВАНА ЈАЈА у фрижидеру
Такође, скидање љуске може јако дуго да траје, стога, ако желите да их огулите на најбржи и најлакши начин, током кувања убаците кашичицу соде бикарбоне.
Сода бикарбона повећава влажност, због чега ће се јаја лакше огулити.
Још један трик за савршено кувана јаја крије се у води. Наиме, како би вам јаја била идеално кувана, немојте чекати да вода проври, већ их ставите одмах у хладну воду.
Такође, јаја би требало пре кувања извадити из фрижидера, и оставити их око 30 минута на собној температури, јер ће се на тај начин лакше скувати.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ