Ма колико вешти у кухињи били, сигурно вам се десило да пресолите јело
Да ли сте случајно постали члан клуба "Превише соли у храни"? Не брините, нисте једини! Сви смо се барем једном нашли у ситуацији када смо мало претерали са сољењем јела. Али нема потребе за паником! Имамо неколико сјајних савета који ће вам помоћи да брзо поправите ову слану ситуацију. Тако да ухватите се за со, јер крећемо у акцију!
Додајте кромпир у храну
Кад су у питању превише слана јела, најверодостојнији савети долазе од наших бака. И не би нас изненадило да вам бака одмах предложи један трик - ољуштите и исеците кромпир на коцке, додајте га у храну и прокувајте. Када је кромпир до краја куван, једноставно га извадите. Овај трик је посебно ефикасан за преслане чорбе, варива и јела са доста течности. Бака зна шта ради, па поверујте у њен мудри савет и спасите своје јело од сувишне соли.
Клин клином, или со - шећером
Ако случајно немате кромпир при руци, можете се ослонити на добар стари шећер. Узмите кашику и ставите мало шећера у чорбу или сос. Нека се шећер отапа неколико секунди, али пазите да се не отопи потпуно или да вам кашика са шећером не упадне у сос - то би само покварило укус уместо да га поправи. Дакле, будите пажљиви са шећером, јер он може бити спаситељ у оваквим ситуацијама.
Кора хлеба
Треће решење - корицу одстајалог хлеба потопите у сос на неколико минута да упије вишак соли.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ