Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет савета за савршене палачинке: Важно је колико пута ћете да их окренете

Палачинке ипак захтевају мало припреме

1699002275_fc6605a7c6511bc5df5536dd426706fedc35876c.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Када вам се једе нешто слатко нема ништа боље од палачинки. Ову посластицу једемо од детњиства, а спрема се у многим земљама. Французи их спремају као и ми, танке и прозрачне, а пробајте и најпознатију француску торту од палачинки. Оне могу да се једу са сланим и слатким надевима, а ако се одлучите за слани, палачинку можете и да испохујете. Оне нису тешке за припрему, али тајна савршених палачинки је у начину припреме. Предстваљамо вам 5 савета који ће вам помоћи да их савршено припремите и да избегнете неке уобичајене грешке.

1. Припрема теста 

Тесто за палачинке треба да буде глатка и без грудвица. У супротном глутен наставља да се развија и палачинке ће бити тврде. У одвојеној посуди помешајте мокре, а онда им додајте суве састојке и лепо сједините. Састојци морају да буду собне темепратуре.

2. Оставите тесто да се одмори

Ако желите да палачинке испадну саврешно онда оставите тесто да одстоји бар пола сата. Молекули скроба у брашну апсорбују течност у тесто, а то резултира гушћим и укуснијим палачинкама.

3. Како се прже палачинке

Водите рачуна да је тигањ добро загрејан, али не сме да буде врућ. Ако не можете да процените сипајте мало теста за палачинке да видите да ли се тигањ довољно загрејао. 

4. Температура 

На јакој ватри нећете брже испржити палачинке, а још једна мана је што се тада прже неравномерно, па ће бити гумене. Ако желите да направите палачинке које имају златну спољашност, а да су изнутра мекане и испржене, онда је средња температура идеална. 

5. Окрените палачинке само једном 

Када пржите палачинке довољно је да их окрене само једном, а прави тренутак за то је када мехурићи који се појаве у једном тренутку пунку. Ако их окренете превише пута, могу да се сломе и изгубе текстуру.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas