Палачинке ипак захтевају мало припреме
Када вам се једе нешто слатко нема ништа боље од палачинки. Ову посластицу једемо од детњиства, а спрема се у многим земљама. Французи их спремају као и ми, танке и прозрачне, а пробајте и најпознатију француску торту од палачинки. Оне могу да се једу са сланим и слатким надевима, а ако се одлучите за слани, палачинку можете и да испохујете. Оне нису тешке за припрему, али тајна савршених палачинки је у начину припреме. Предстваљамо вам 5 савета који ће вам помоћи да их савршено припремите и да избегнете неке уобичајене грешке.
1. Припрема теста
Тесто за палачинке треба да буде глатка и без грудвица. У супротном глутен наставља да се развија и палачинке ће бити тврде. У одвојеној посуди помешајте мокре, а онда им додајте суве састојке и лепо сједините. Састојци морају да буду собне темепратуре.
2. Оставите тесто да се одмори
Ако желите да палачинке испадну саврешно онда оставите тесто да одстоји бар пола сата. Молекули скроба у брашну апсорбују течност у тесто, а то резултира гушћим и укуснијим палачинкама.
3. Како се прже палачинке
Водите рачуна да је тигањ добро загрејан, али не сме да буде врућ. Ако не можете да процените сипајте мало теста за палачинке да видите да ли се тигањ довољно загрејао.
4. Температура
На јакој ватри нећете брже испржити палачинке, а још једна мана је што се тада прже неравномерно, па ће бити гумене. Ако желите да направите палачинке које имају златну спољашност, а да су изнутра мекане и испржене, онда је средња температура идеална.
5. Окрените палачинке само једном
Када пржите палачинке довољно је да их окрене само једном, а прави тренутак за то је када мехурићи који се појаве у једном тренутку пунку. Ако их окренете превише пута, могу да се сломе и изгубе текстуру.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ