Ако Нову годину проводимо са породицом вечери се придаје велики значај.
Неколико дана пре Нове године продавнце су пуне, сви су у потрази да разним намирницама јер је обичај да трпеза за новогодишње вече буде пуна.
Ако Нову годину проводимо са породицом вечери се придаје велики значај, а нема ништа лепше од осећаја припадности и породице за једним столом.
Избор је богат, све зависи од тога шта воле они људи са којима ћете јести, треба само да изаберете. Тада трпеза углавном одише традицоналном храном.
Шта се то најчешће спрема у Србији за Нову годину:
Предјело
Као традиција се у неким деловима Србије прави бела или кисела чорба. После долазе незаобилазна проја, гибанице са сиром и зељем.
Главно јело
Прво на листи је печење. Углавном је то свињско или јагњеће. Ретко се одлучује за живинско месо. Данас се све више одлучује и за роштиљ, али се свакако традиционално печење не заборавља, а као прилог служи се печени кромпир. Такође спремају се сарме, подварак и пихтије.
Салате
Улучене, печене црвене паприке са белим луком, кисели купус са алевом паприком, руска салата, мимоза салата, туршија
Слаткиш
На крају је, али није мање важан део новогодишње трпезе. По традицији би то била пита са јабукама, баклава или обланде. Такође спремају се разни колачи и торте.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ