Трик да вам јело не искипи.
Рибање шпорета после спремања ручка или вечере за многе домаћице права је ноћна мора. Постоји једноставан трик који помаже да јело не искипи.
Прочитајте још: Банане за ДОРУЧАК? Зашто би ипак требало да размислимо?
Наиме, верује се да дрвена кашика спречава прекомерно стварање топлоте у лонцу, чиме се онемогућава претерано кување, али то није истина.
Тајна је - дрвена кашика...
Истина је да трик са дрвеном кашиком делује на два начина. Први је да ће она неутралисати мехуриће када дођу у контакт са њеном водоотпорном површином, па се због тога узаврела вода повлачи. Друго, мехурићи су створени од кипуће воде и пуне се паром. Уколико додирну било шта, чија је температура мања од 100 степени, они ће нестати.
Прочитајте још: Како брзо одмрзнути месо, поврће и воће?
Дрвена кашика и варјача имају мање од 100 степени, па на тај начин долази до разбијања мехурића.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ