Куварица Љиљана Шијаковић из Вршца, познатија по Инстаграм налогу "Куварице мање збори", открива који је најважнији састојак током припремања омиљених јела
Љиљана је радила као шеф кухиње у Словенији и Немачкој, а на дан Титове смрти доживела је саобраћајну несрећу при повратку за Србију, која јој је живот променила из корена. Морала је да престане да ради као куварица.
Прочитајте још: Шеф Марко је хранио Дачића, Вучића и Шојгуа, а тајкунима на јахти је послужио нешто НЕВЕРОВАТНО
Иако није могла више да ради као шеф у ресторанима, Љиљана од свог сна није одустала. У почетку је храну припремала за своје укућане, а онда је на наговор ћерке одлучила да из хобија отвори инстаграм налог и на тај начин људима приближи како да укусно и лако спремају своје оброке.
- Ћерка је решила да ми отвори профил под називом "Куварице мање збори", као неки вид хобија, а исто тако да људима приближим како да укусно и лако спремају своје оброке", рекла је Љиљана за Магазин новости и додала да није очекивала оволики успех. Њен Инстаграм налог има преко 90 хиљада пратилаца, а фанови свакодневно јој шаљу утиске о припремљеним оборцима које су правили према њеним рецептима.
- Нисмо очекивали толико велики успех, заправо нисмо ни размишљали о томе, само смо спремали и сликали храну. Људи су почели доста да нам пишу како су задовољни рецептима и укусним јелима. Било је људи и има их и даље којима је лакше да погледају цео поступак прављења, тако да смо решиле да отворимо и Јутуб канал.
Иако је припремила велики број јела, постоји оброк који издваја као омиљени:
- Искрено речено сва храна ми је омиљена и радо је спремам али ипак морам да издвојим домаћу кромпирушу чије коре ручно теглим, и то је нешто што ми је пренесено традиционално из породице. Рецепте сам увек скупљала, од пријатеља, куме, маме, из новина, са посла, и даље их скупљам али никада не правим по оригиналном рецепту, већ увек морам нешто да изменим, додам, одузмем и тако рецепт добије неки мој печат.
љиљана не крије да је презадовољна одзивом људи на Инстаграму и Јутјубу, али исто тако додаје да је чак гостовала и у неким емисијама где је припремала јела по својим рецептима.
Љубав је главни састојак кувања и са њим увек успевате 100%
- Много сам задовољна инстаграмом, постао ми је баш пријатна разонода, упознала сам доста дивних људи, гостовала сам два пута у "Практићној жени", неки моји рецепти су излазили у новинама, такође сам сарађивала са пуно дивних људи, али највише волим када ми младе особе пошаљу слике својих спремљених оброка по мом предлогу и када су задовољни својим успесима.. Од тога мени нема већег задовољства, и та њихова срећа нема цену. Када су они срећни ја сам пресрећна.
Ова успешна куварица радо дели савете младим женама и увек им је на располагању, а за почетнице има веома битан савет, који може много да им помогне, уколико тек почињу да уче да кувају:
Прочитајте још: Шеф Марко је хранио Дачића, Вучића и Шојгуа, а тајкунима на јахти је послужио нешто НЕВЕРОВАТНО
- Младим домаћицама бих поручила да нигде не журе, да се не нервирају ако им неки рецепт не успе јер нико се научен није родио. Па тако сам и ја плакала када сам прву торту бацила, ни мени није успевало све из прве, али важно је да волите то што радите - закључила је Љиљана.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ