Ако правите слано или слатко јело, важно је да знате разлику између ових термина
С обзиром да је употреба павлаке широко распрострањена у кулинарству, сазнајте како да направите савршен колач или пилетину са павлаком
1. Павлака за кување
Најчешће се користи за припрему сланих јела (пилетина са павлаком и сл). Незаслађена је па ако додате шећер у њу, можете да је користите и за припрему слаткиша.
2. Умућена павлака
Умућена павлака је изузетно укусна, има висок садржај масноћа (преко 30 %), и најчешће се користи за украсе и надеве. Добија се тако што павлаци додате шећер па мутите миксером док не добијете густу смесу. Углавном се продаје у облику спреја, а можете и сами да је направите.
3. Кисела павлака
Кисела павлака по укусу слична киселом млеку, погодна је за припрему сланих и слатких јела.
4. Слатка павлака
Ако је умутите миксером добићете умућену павлаку. Због слатког укуса, савршена за торте, кремове, колаче.
(Ало)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ