Кувар из познатог београдског ресторана, поделио је са нама трик са савршену купус салату.
Састојци:
- купус (ситно сецкан)
- со
- уље
- сирће
- шећер на врх кашичице
- першун за декорацију
Прочитајте још: Да ли сте знали које алкохолно пиће иде уз ТИРАМИСУ: Кремасти колач који никога не оставља равнодушним? (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Ово су састојци за најобичнију купус салату, али оно што ће јој дати укус као из ресторана је редослед стављања састојака и додатан трик на крају.
1) Прво сипајте у купус со на врх кашичице и исто толико шећера. Изгњечите купус рукама и оставите да одстоји пар минута.
2) Сипајте уље, да обложи салату, па потом и сирће. Промешајте и додајте со на крају.
Со на крају је кључан састојак сваке добре салате, јер како каже наш кувар, домаћице обично ту греше. По инерцији прво сипају со у салату, па потом налију сирће и уље, што доводи до тога да со падне на дно и практично буде испрана уљем и сирћем.
Прочитајте још: Укусни САЛЧИЋИ без квасца: Једноставан колач који су правиле наше баке! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ