Уз помоћ овог трика лакше ћете спремити кромпир
Кромпир је иначе најчешће припремана намирници у свакој кухињи и може се кувати на много различитих начина, од прављења чипса до печења, или чак пире кромпира на неколико десетина начина.
Када желите да скувате кромпир, и ако сте одабрали праву врсту за кување, послужите се одличним триком. Додајте сирц́е у воду, што ц́е јој помоц́и да задржи облик. Кромпир се препоручује да кувате око 30 минута, а после 10 минута сипајте сирц́е. Сирц́е има улогу да одржи чврстину кромпира, јер ц́е учинити мембрану чвршц́ом. Кромпир ц́е задржати свој облик, нец́е се распасти или постати кашаст.
Можете изабрати било које сирц́е које имате при руци - винско, јабуково или алкохолно, свеједно.
Овај савет можете увек практиковати, али је посебно "ради" кад правите кромпир салату.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ