Бели лук је неизоставан додатак многих јела
Бели лук је једна од омиљених намирница људи са ових простора, због тога га многи додају у разна јела. Али, главно правило које треба увек да имате на уму јесте да се бели лук додаје пред крај припреме јела.
Пржење белог лука на самом почетку спремања пожељно је у случају припреме малог броја јела, попут спанаћа. Али, и тада не смете убацивати бели лук у врело уље јер ће изгорети великом брзином. Тако постаје горак и тежак за пробаву.
Прочитајте још: Решење за ноћну мору свих ДОМАЋИЦА: Три савета која ће вам помоћи уколико сте купили ГОРКЕ ОРАХЕ
Температура се дуго одржава на високом нивоу код тигања са дебљим дном, па кад додајете бели лук у јело, померите тигањ са шпорета чим лук поприи злтну боју.
Бели лук је моћна намирница која можа помоћи при мршављењу, а поседује и лековита својства.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ