Ово воће са својом зеленом пулпом и длакавом, смеђом кором није само веома укусно, већ и веома здраво.
Плодови кивија су праве витаминске бомбе, пуни су витамина Ц, Е и садрже калијум. Међутим, да ли желите да у потпуности искористите здравствене предности конзумирањем воћа кивија? Онда поједите и кору.
Прочитајте још: Лимун, со и бибер су све што вам треба да решите ОВЕ проблеме - 6 примена за које нисте знали
Али како јести ту кору?
Кора
Сви знамо да је боље не гулити јабуку. Кожа јабуке садржи највише витамина. Међутим, тешко је поверовати да је боље не гулити плод кивија. Али, као и јабука, кожица је најздравији део плода кивија. Да, тај длакави слој око зеленог меса је веома добар за вас. Али, како ћете ту кожу претворити у кулинарско ремек-дело?
Здравије
Месо кивија је изузетно здраво, али је и кожица добра за вас. На пример, кожа је пуна влакана, која су добра за варење. Имате ли мало проблема да идете у тоалет? Тада једење коре кивија може осигурати да вам црева поново буду нормална. Ово влакно такође позитивно утиче на ниво холестерола. Међутим, многи људи не желе да једу ту длакаву кожу јер нема добар укус. Да ли постоји решење? Да, обришите длачице са коже и исперите воће.
Укус
Да ли сте у искушењу да пробате кожу воћа кивија? Онда имамо још један савет за вас. Почните са жутим плодом кивија - они имају мање длачица. Након чишћења коре, да ли још увек можете да осетите пуно длачица? Постоји још једно једноставно решење: ставите воће у блендер са јогуртом или млеком, па додајте кору.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ