Трик за укуснији слатки купус
Од свежег купуса можете да спремате разна јела, као што су сарме, ролат…, али и познато српско јело на кашику – сладак купус.
Припрема овог јефтиног, а укусног јела је врло једноставна, али увек може да буде боља. Многе домаћице у сладак купус додају месо и флекице, иако постоје 2 састојка која сви имају код куће, а који ће сладак купус учинити много укуснијим.
У питању су сенф и сирће.
Сенф
У сладак купус пред крај кувања додајте 1-2 кашичице сенфа у праху или обичног сенфа, који год да имате код куће. Даће јелу посебан шмек.
Сирће
Многе домаћице не додају сирће када кувају купус, али он такође, као и сенф, побољшава укус јелу и даје му одређену киселост. Сирће се додаје после пола сата и то само једна кашика.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ.