Уживајте у савршеном напитку
Коцкица чоколаде у шољици кафе може претворити овај напитак у прави ужитак, али, с друге стране, многи посластичари користе кафу како би побољшали укус десерта од чоколаде.
Прочитајте још: Три једноставна начина да храном повећамо количину енергије и срећни дочекамо вече
Стручњаци саветују додавање кафе у сваки чоколадни колач и торту, чак и ако рецепт то не захтева, јер ова два састојка чине савршен спој. Дакле, еспресо или неколико кашика куване црне кафе појачаће укус чоколаде, али, не брините, неће променити изворни укус колача.
Квалитетан какао у праху и кафа требало би да буду помало горки, а често садрже и суптилне воћне или зачинске ноте. Зато не чуди што ће кафа додата у смесу за колаче појачати ове скривене укусе и ароме које се изворно налазе у какао праху.
Зато када правите торту, брауни, мафине или чоколадну глазуру, један део течних састојака замените с две кашике куване кафе. Укус ће бити још бољи.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ