Почела је сезоан смокви које су одличне као превенција бубуљица, акни, срчаног удара и опаснијих обољења.
Смокве дају енергију организму да се боље избори са великим врућинама, а за руколу је добро познато да подлмађује и топи килограме. Дакле, заврните рукаве и почните.
Прочитајте још: Стижу НЕНАЈАВЉЕНИ ГОСТИ? Нема разлога за ПАНИКУ, направите КОЛАЧ за само 10 минута
Састојци:
- 4 смокве по особи
- комад козијег сира (или плави сир)
- шака руколе
- маслиново уље
- балзамико сирће
- пршута (по жељи)
- шака ораха (по жељи)
Припрема:
Бирајте беби руколу, јер су листови мањи и неће се догодити да буду љути. Уколико је већа, руколу исцепкајте на пола, оперите, оцедите од воде и наређајте на тањир.
Смокве исеците на четвртине ако су велике.
Смокве исеците на четвртине, осим у случају када су мале, тада се секу на половину. Кору уклоните до белог дела, а ако су зреле лако ће се љуштити.
Наређајте руколу, смокве и сир, па зачините Фото: А. М.
Преко руколе набацајте равномерно козији сир, прелијте са маслиновим уљем и балзамико сирћем.
Прочитајте још: Једина торта коју једу БАЛЕРИНЕ, стави се у рерну и ЗАБОРАВИ! (ФОТО)
Према жељи и укусу салата може да се обогати пршутом која се исече на комаде величине залогаја. Могу се додати и орах или пињоле.