Ускршњи пост је, те вам тако дајемо предлог за укусну и слатку посластицу.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy кичн, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Састојци:
- 20 гр. квасца
- 200 мл. топле воде
- 2 кашике шећера
- 2 кашике уља
- 1 кесица ванил шећера
- 330 гр. белог брасна тип 400
- прстохват соли
- 110 гр. маргарина
Фил:
- 2 кашике џема од кајсија
- 2 кашике ораха
Прочитајте још: Наше баке су га радо јеле у детињству: Данас спремамо једноставну тестенину за коју вам треба неколико састојака (ФОТО/ВИДЕО)
Упутство:
У ванглицу ставите топлу воду, квасац, шећер, ванил шећер и уље. Промешајте да се квасац истопи, додајте половину брашна и прстохват соли, промешајте, а затиим постепено додајте остатак брашна. Месите док не добијете лепу лоптицу. Ванглицу са тестом ставите у кесу и оставите на топлом око 30 минута.
Фото: Дидy Кичен
Када је тесто надошло, премесите га и пребаците на побрашњену радну површину и оклагијом развуците танко тесто. Премажите га маргарином који сте извадили из фрижидера око 2 сата пре него што сте почели да правите, виљушком га лепо изгњечите да буде кремаст. Тако ћете га лакше размазати.
Фото: Дидy Кичен
Пресавите тесто 2 пута.
Прочитајте још: 3 ПРИМАМЉИВА јела која можете направити од ХЛЕБА
Фото: Дидy Кичен
Оставите отприлике кашику маргарина да премажите тесто по дужини и савијајте као на слици.
Фото: Дидy Кичен
Овако савијено тесто, прекрите крпом и оставите да одстоји око 15 минута. За то време у чинијицу ставите две кашике џема од кајсије и две пуне кашике млевених ораха.
Прочитајте још: Раскошна погача која ће бити део сваког празника: Фогача са сланином (ФОТО)
Фото: Дидy Кичен
Када је тесто одстојало развуците га, исеците као на слици, ставите фил и мотајте кроасане као што је приказано на слици.
Фото: Дидy Кичен
Ивице неце бити равне, њих исеците на траке, премажите филом и уролајте у пужа.
Фото: Дидy Кичен
Кросане и пужиће ставите у плех обложен папиром за печење. Рерну укључите да се угреје на 260 степени. Док се рерна греје, кроасане прекрите крпом. Када се рерна угрејала убаците кроасане и пеците их око 15 - 20 минута, у зависности од рерне. Кроасане не премазујете нисачим.
Прочитајте још: Лисната слана торта: Укусна вечера коју можете направити и као пређело за предстојеће празнике (ФОТО/ВИДЕО)
Фото: Дидy Кичен
Оволико се добије од ове количине теста, ако мислите да је мало дуплирајте меру.
Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ