Лепо и укусно.
Потребно је:
- 500 гр крупног пасуља
- 2 главице лука
- ловоров лист
- зрно бибера, мало
- 3 чена белог лука
- 1 кашика пинџура или ајвара
- уље
- со,бибер
- першунов лист
Пасуљ добро опрати, па прокувати у мало воде. Бацити прву воду, па опет мало опрати у хладној води и налити воду. Додати ловоров лист, зрно бибера и једну главицу ситно сецканог лука.
Прочитајте још: Корак по корак: Направите са децом кућицу од медењака! (ФОТО)
Фото: Приватна архива
Покрити и кувати на лаганој ватри да се пасуљ скува, а да се не распадне. Благо варјачом промешати. У тигањ улити уља и насецкан црни лук, па га пропржити.
Фото: Приватна архива
Додати брашно и сецкан бели лук и пржити да зарумени. Додати млевену црвену и туцану паприку као и млевеног бибера. На крају убацити кашику пинџура или ајвара. Пробати па на крају посолити.
Прочитајте још: Ове ТОРТИЦЕ су претеча капкејкова, укусније су и здравије! Треба вам само ЧАША (ФОТО)
Фото: Приватна архива
Пустити пар мин, да ври па ставити сецкан першунов лист. Наш пасуљ је готов. Фантастичног укуса. Пријатно.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ