Идеалан за поподневни чај или кафу док уживате у сунчаном дану
Зовите га колач са јабукама или лења пита, овај рецепт ће вас сигурно одушевити укусом, а притом се и брзо спрема.
Састојци:
- 4 јајета
- шоља уља
- шоља јогурта
- непуна шоља шећера
- 3 шоље брашна
- кесица прашка за пециво
- ванила
- нарендана корица од пола лимуна
Надев:
- 1,5 кг киселих јабука
- лимунов сок
- 2-3 кашике гриза
- цимет по жељи
*Мере су на шољу (од 250мл) и односе се на димензију плеха 25x35.
Прочитајте још: ТОРТА ОД 3 САСТОЈКА: Бела бајка која ће одушевити свакога ко је проба (РЕЦЕПТ)
Умешајте све састојке за тесто наведеним редоследом. Тесто је прилично густо.
Нарендајте ољуштене јабуке и поспите их соком од половине лимуна. Након што одстоје 15ак минута оцедите их од сока и измешајте са гризом..
У науљен пекач сипајте половину припремљеног теста и поравнајте га. Преко распоредите рендане јабуке, мало их утапкајте рукама, па преко њих сипајте (најбоље кашиком део по део) другу половину теста. Пеците колач 40ак минута на 180-200 степени.
БОНУС ВИДЕО: