Припрема овог рецепта је једноставно, довољно је да помешате све састојке и ставите да се пече.
Oglas
Састојци:
- 1 поморанџа
- 2 мања лимуна
- 6 јаја
- 200 г шећера
- 300 г мевених бадема
- пола кесице прашка за пециво
- 2 кашике рума (опционо)
Прочитајте још: Да ли сте правили на овај начин? За недељни ручак правимо МУСАКУ на другачији начин (ФОТО/ВИДЕО)
Припрема:
Воће добро оперите и ставите у шерпу са водом. Поклопите па кувајте 30 до 40 минута да омекшају. Кад се мало прохладе, пресеците их и извадите семенке. Испасирајте их уз помоћ штапног миксера или у блендеру.
Умутите јаја са шећером па мало по мало додајте млевене бадеме, прашак за пециво, рум и испасирано воће. Рерну загрејте на 180 степени. Смесу излијте у калуп обложен пек папиром и поравнајте па ставите да се пече 45 до 55 минута.
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas