Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИК ИСКУСНИХ КУЛИНАРА: Додајте један састојак у бело месо и уживајте у савршеном укусу

Испробајте трик искусних домаћица

1722082228_shutterstock_1969141771.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Пилеће бело месо спада у најздравије ако се кува, а интересантно је да 80% калорија из белог меса долази из протеина, а само 20% из масти, што је много здравије у односу на било које друго месо…

Висока количина протеина коју садржи помаже телу да изгради мишиће, док његова ниска калоричност позитивно утиче на смањење телесне тежине. То није једина предност, јер бело месо не садржи угљене хидрате и због тога је његов гликемијски индекс раван нули, што га чини препоручљивом врстом меса за све који се боре са инсулинском резистенцијом.

Било да сте на дијети или водите рачуна о здрављу кувано или печено бело месо је најбољи избор, али таква термичка обрада може да га исуши превише.
Бело месо јесте суво и гумено ако се не припреми како треба, а ако га прекувате или изложите већој температури додатно ћете погоршати укус.

Постоје цаке које ће вам помоћи да чак и кувано бело месо увек буде сочно и укусно.
Пре него што кренете са кувањем, месо одледите скроз. Такође, јако је битно да га убаците у кључалу воду, ако желите да буде савршеног укуса.

Ова два савета јесу битна, али најважнији је трећи, а то је додавање тајног састојка. Он ће вам помоћи чак и ако нисте испратили претходна два правила у потпуности.

У воду коју сте ставили да прокључа сипајте једну кашичицу лимуновог сока. Ово обавезно урадите пре него што додате бело месо.

Овај једноставан састојак осигураће да готово јело буде мекано и сочно.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas