Испробајте трик искусних домаћица
Пилеће бело месо спада у најздравије ако се кува, а интересантно је да 80% калорија из белог меса долази из протеина, а само 20% из масти, што је много здравије у односу на било које друго месо…
Висока количина протеина коју садржи помаже телу да изгради мишиће, док његова ниска калоричност позитивно утиче на смањење телесне тежине. То није једина предност, јер бело месо не садржи угљене хидрате и због тога је његов гликемијски индекс раван нули, што га чини препоручљивом врстом меса за све који се боре са инсулинском резистенцијом.
Било да сте на дијети или водите рачуна о здрављу кувано или печено бело месо је најбољи избор, али таква термичка обрада може да га исуши превише.
Бело месо јесте суво и гумено ако се не припреми како треба, а ако га прекувате или изложите већој температури додатно ћете погоршати укус.
Постоје цаке које ће вам помоћи да чак и кувано бело месо увек буде сочно и укусно.
Пре него што кренете са кувањем, месо одледите скроз. Такође, јако је битно да га убаците у кључалу воду, ако желите да буде савршеног укуса.
Ова два савета јесу битна, али најважнији је трећи, а то је додавање тајног састојка. Он ће вам помоћи чак и ако нисте испратили претходна два правила у потпуности.
У воду коју сте ставили да прокључа сипајте једну кашичицу лимуновог сока. Ово обавезно урадите пре него што додате бело месо.
Овај једноставан састојак осигураће да готово јело буде мекано и сочно.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ