Сигурно сте чули за торту "павлова" и допада вам се њен укус?
Потребно је за пуслице:
- 3 беланца
- 190 г шећера
- прстохват соли
За карамел крем:
- 3 жуманца
- 250 мл млека
- 75 г шећера
- 20 г пудинга са укусом карамеле
- кашичица млека у праху
За шлаг крем:
- 200 г слатке павлаке за шлаг
- боја за колаче црвена и плава
За декорацију:
- 100 г свежег воћа (малине и купине)
- 50 г орашастих плодова за посипање
Прочитајте још: Предлог за романтичну вечеру: Чоколадни мус је "лек за душу" (РЕЦЕПТ)
Умутите беланца и со (уместо соли може и кашичица сирћета). Када се формира богата пена додајте шећер (помало из више пута). Мутите док се шећер не растопи. Нанесите масу за пуслице из дресир кесе на плех обложен пек-папиром. Сушите сат времена у рерни на 100 степени, са укљученим вентилатором или уместо вентилатора оставите у полуотвореној рерни пола сата након печења да се додатно осуше.
У жуманца сипајте мало хладног млека, додајте карамел пудинг и умутите. Остатак млека и шећер загрејте. Мало врућег млека сипајте преко жуманаца и пудинга, а затим све вратите на ватру да се скува и непрестано мешајте. Додајте кашичицу млека у праху и мало ораха.
Прочитајте још: Брзо, лако и ПРЕУКУСНО: Панакота са малинама (РЕЦЕПТ)
Умутите слатку павлаку и одвојите на три дела. Два дела обојите прехрамбеним бојама за колаче (црвена боја за розе шлаг и плава и црвена за љубичасти). На охлађене пуслице нанесите умућену слатку павлаку. На розе павлаку ређајте малине, на љубичасту купине, а на белу карамел крем. Украсите орашастим плодовима.