Пиринач је "досадно" јело само оним људима који никада не експериментишу. Пробајте да у кухињу унесете тајландски укус!
Тајландска кухиња је прилично љута, али овај рецепт за ананас са пиринчем и белим месом је прилагођен нашем укусу. Састојци се могу променити, па ко не воли грашак може да га замени кукурузом.
Прочитајте још: Здравље на тањиру: Парадајз пуњен ИЗНЕНАЂЕЊЕМ
Састојци:
- 1 ананас
- мали црни лук
- пола белог меса
- шољица пиринча
- кашика сувог грожђа
- шољица грашка
- шака индијског ораха (или кикирикија)
Припрема:
Један ананас је довољан за две особе. Ананас се пресече на пола и издуби. Средњи део се баци, јер је дрвенаст, а остало "месо" ананаса се исече на коцкице. Суво грожђе се полије са мало воде (или рума) да омекша. Пиринач се скува и за то време се припреми остатак надева.
Ако немате индијске орахе узмите кикирики!
Бело месо се исече на коцкице и пропржи док не порумени, па извади из тигања. Најбоље је пржити у воку или дубљем тигању. Убаци се ситно исецкан црни лук са грашком и индијски орах. Дода се исецкан ананас и пропржи, а чим добије боју - готов је. Умеша се и суво грожђе, па испржена пилетина. Све се добро посоли и побибери према укусу.
Кора ананаса је попут тањира и изгледа веома занимљиво Фото: А: М.
Прочитајте још: Доручкујте као на бечком двору: ЦАРСКЕ мрвице су КРАЉЕВСКО уживање! (ФОТО)
Када се пиринач скува и оцеди убаци се у тигањ и добро помеша са надевом. Ананас се, затим, напуни кашиком и ручак је готов!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ