Искусне домаћице поделиле тајни додатак због ког уштипци неће упити ни кап уља
У дубоку посуду додајте брашно, со, ракију, шећер и млаку воду, па заместите тесто. Испробајте рецепт који ће вас оборити са ногу.
Састојци:
500 г брашна
250 мл млаке воде
1 кашичица соли
2 кашике ракије од лозе
1 кашичица шећера
Прочитајте још: ПАПИР ОД МАСЛАЦА никако не бацајте: Можете га искористити за ове ЧЕТИРИ СТВАРИ
Припрема:
У дубоку посуду додајте брашно, со, ракију, шећер и млаку воду, па заместите тесто. Знаћете да је смеса добра када тесто лагано клизи са кашичице. У тигањ сипајте уље, а када се загреје кашиком вадите тесто и сипајте у тигањ правећи дугуљасте облике. Пржите их с обе стране док не добију златно жуту боју. Готове уштипке спуштајте на папирни убрус, како би се оцедили од вишка масноће.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ