Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СРПСКО ЈЕЛО КОЈЕ ЈЕ ПРИНЦЕЗА ДАЈАНА ОБОЖАВАЛА: Јела га је три пута недељно и било је неизбежно на њеној трпези

Једно српско традиционално јело је принцеза Дајана стално имала на свом менију

1719475514_Foto-Shutterstock-Profimedia-Dajana.jpg
Фото: Схуттерсток, Профимедиа
Oglas

Принцеза Дајана важи за најомиљенијег члана краљевске породице икада. О њеном животу пише се деценијама након њене трагичне смрти, а стил принцезе и данас инспирише многе.

Занимљиво је да је принцеза имала посебан систем исхране, није била љубитељ меса, а као неко ко се борио са булимијом пазила је шта једе.

Лични кувар принцезе Дајане, Дарен Мек Грејди, открио је на свом каналу како је изгледало када је тек почео да ради у Бакингемској палати, али исто тако и како је изгледао његов први сусрет са принцезом.

Причајући на свом каналу открио је и које јело је било незаобилазно на њеном менију, те га је јела три пута недељно. Реч је о пуњеним паприкама, омиљеном балканском специјалитету.

Будући да принцеза није била љубитељ меса, а јагњетину је јела тек понекад, њено посебно јело биле су паприке, али пуњене поврћем.

Пуњене паприке - састојци:

1 паприка
1/2 тиквице
1 шака пиринча
2 печурке
2 кашике љутог парадајз соса
мало моцареле
мало пармезна

Пуњене паприке - припрема:

Паприку исеците на пола и очистите. Науљите је са мало маслиновог уља и ставите у рерну да се испече. У међувремену направите фил од поврћа.

У тигању пропржите тиквице које сте исецкали на коцкице, додајте мало печурака исечених на листиће и сипајте парадајз сос. После пар минута додајте мало пармезана, моцареле и скуваног пиринча.

Када су паприке готове напуните их филом и поспите одозго још мало пармезана. Ставите у рерну само да се мало запече. Служите тако што ћете на тањир сипати мало љутог парадајз соса и преко ставите паприку.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas