Када се споје коре, гриз и путер добије се фантастичан колач.
Један од најпознатијих грчких специјалитета је букача. Обавезно је пробајте.
Прочитајте још: Идеја за ЛАК ручак: Чорба од тиквица која се спрема 15 минута (РЕЦЕПТ)
Потребно је:
- 400 мл млека
- 50 г шећера
- 80 г гриза
- 1 јаје
- 2 кашике путера
- 6 семенки кардамома
- прах шећер
- цимет
- 6-8 листова танких кора за питу
Прочитајте још: Вода и шећер нису сваком прва помоћ! Ако се неко онесвести тиме га можете убити
Припрема:
У плех поређајте коре тако да оставите део коре да “виси” преко тепсије, да би их касније преклопили преко фила. Растопите кашику путера па сваку кору премажите њиме. Семенке кардамома извадите из зелене љуштуре и уситните у авану. У шерпици загрејте кардамом, налијте млеко помешано са шећером, и оставите да прокључа. Додајте гриз и пустите да се згусне. Када се гриз прохлади, додајте јаје и кашику путера и све лепо умешајте да се изједначи. Овај фил распоредите по корама, преклопите сваку редом, премазујући их и даље путером. Пеците у рерни, претходно загрејаној на 200 степени, 15 минута. Исеците на коцке, поспите шећером у праху и циметом.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ