Осим што су сјајан доручак, брускети капрезе су и брзо и једноставно предјело и одлично решење када се појаве ненајављени гости.
Брускети капрезе се брзо и лако праве.
Састојци:
хлеб багет
2 чена белог лука
3 кашике маслиновог уља
чери парадајз
млади лук
моцарела сир
бејби спанаћ или рукола
Припрема:
Исецкајте хлеб на кришке. Бели лук уситните и додајте му маслиново уље, па тиме премажите сваку кришку.
Укључите рерну на 200 степени да се загреје, па пеците хлеб неколико минута.
Парадајз исецкајте на мање комаде. Исеците млади лук на колутове и додајте га у посуду са парадајзом.
Зачините све са две кашике маслиновог уља и додајте зачине по жељи. Моцарела сир исецкајте. Ако користите беби моцарелу, довољно је да је пресечете напола.
Препечен хлеб филујте поврћем и сиром и по врху додајте беби спанаћ. Или руколу, ако је више волите.
Информер
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ