Ево једне лепе тортице која се спрема брзо и лако.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Прочитајте још: СУТЛИЈАШ са белом чоколадом и лешницима: Посластица коју сви волимо (РЕЦЕПТ)
Ову тортицу наша куварица Дидy је правила у калупу од 14 цм, а ви ако правите за калуп од 26-28 дуплирајте све састојке.
Спој кекса, сока од поморандзе и ноисете чоколаде је фантазија.
У ванглицу ставите 150 гр млевеног кекса, 50 гр истопљеног путера, 3, 4 кашике сока поморанџе, неколико капи ароме поморанџе и две кашике млека.
Сједините, па ставите у калуп. Притисните неком чашом да би било равно, па калуп ставите у фрижудер.
Прочитајте још: ГРИЗ, СУВО ГРОЖЂЕ И ОРАСИ: Идеалан колач за средину недеље (ФОТО/ВИДЕО)
Сада истопите 150 гр ноисете чоколаде са 100 мл слатле павлаке. Све време мешајте да не загори. Истопљену чоколаду сипајте у чинију у којој ћете мутити, па оставите да охлади. Када се охладила додајте 250 гр маскарпоне сира, 5 кашика сока од поморанџе, пар капи ароме поморанџе и 50 гр неког крема по избору.
Умутите миксером. Фил неће бити баш густ, али то је у реду јер ће га чоколада и крем стегнути у фрижидеру. Оставите је у фрижидер на 4, 5 сати.
Направите ганаш са 50 гр ноисете чоколаде, 20 гр црне чоколаде, 70 гр слатке павлаке и неколико капи ароме поморанџе. Ставите састојке у џезву или неку мању шерпицу, мешајте све време да не би загорело. Оставите да се мало прохлади и стегне, па прелите преко тортице.
Прочитајте још: Брз доручак или вечера: Данас припремамо непревазиђене кифлице (ФОТО/ВИДЕО)
Оставите пола сата да се стегне ганаш у фрижидеру. Шећер је изостављен јер је кекс сам по себи довољно сладак, као и слатка павлака, чоколада и крем. Ви ако баш волите слађе, ставите прах шећера по укусу у фил.
Уживајте у овој неприкосновеној посластици.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ