Куглоф је многима омиљена посластица, која се врло лако спрема
![1719041978_Foto-kuglof-Privatna-arhiva.jpg](/cache/images/5/6/1/b/c/561bc802648a45b76e6355b55b21eb15675775e3.jpg)
Из бакине кухиње нам овог пута стиже рецепт за куглоф са вишњама које му дају додатну сочност. Текстуром компактан, а тако мекан и мирисан овај куглоф ће вас стално мамити да поједете парче више.
Куглоф са вишњама - састојци:
4-5 јаја
200гр брашна оштрог Т – 400
1 пуна кашика гриза
600 гр вишања
100 мл. уља
150-200 гр шећера
корица лимуна
1/2 прашка за пециво
Куглоф са вишњама - припрема:
Умутити јаја са шећером, додати брашно и прашак за пециво, корицу лимуна, уље и све лепо изједначити.
У силиконски калуп куглофа на дно разбацати вишње покрити са пар кашика са умућеним тестом, па опет вишње, па тесто све док све не потрошите. Одозго на врх ставите вишње.
Пеци те на 200 степени Ц око 50 мин. Може се посути прах шећером замирисан ванилин шећером уколико желите...Тако освежавајући, мирисан колач који се топи се у устима.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ