Време је за јела са купусом
Oglas
Потребно је:
- већа главица киселог купуса
- 500 г млевеног меса
- 1 главица црног лука
- 50 г пиринча
- уље
- слатка паприка
- суви зачин
- 4 чена белог лука
- млевени бибер
- 1 кашика масти
- 200 гр сувих ребара
- свеже месо 300 г
- ловоров лист
Припрема:
Исецкати лук па га пропржити. Додати млевено месо и издинстати на луку. Додати млевену паприку, млевени бибер, бели лук сецкан и опран пиринач.
Убацити мало сувог зачина и све изједначити. Купусу одвојити листове, око 20 листова остатак крупно исећи.
На сваки лист купуса ставите мало фила и увијте сарму. На дно лонца ставити прво сечен купус преко коцке сувих ревара. Преко увијену сарму, па купус, па месо свеже, поново сарму и купус и опет сува ребра. Завржити са сеченим купусом и ребрима. Додати млевену паприку и кашику масти..Додати по неки ловоров лист.
НалитИ водом до пола, поклопити и кувати на тихом 1 сат. Пријатно!
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas