Сарму можете да прилагодите и посној трпези
Oglas
Потребно је:
- листови киселог купуса
- 1 вилики празилук
- 1 већа шаргарепа
- 1 мањи целер
- 1 мањи кромпир
- 1 цела главица белог лука
- 2 кашике ајвара
- 2 кашике јечмених пахуљица
- 100 г пиринча
- мало сувог зачина
- млевена паприка и туцана љута
- ловоров лист
- уље
Припрема:
На уљу пропржити празилук, шаргарепу, па додавати једно по једно сецкано поврће: целер, кромпир, додати пахуљице опран пиринач, сецкан бели лук...
Додавати зачине, млевену паприку, бибер, суви зачин и ајвар. Све добро изједначити. Листу куписа уклонити дебљи део листа, ставити пуну кашику надева, савити са стране и увити сарме мало подуже.
Ређати усправно у шерпу. У средину насецкати средину купуса која је остала, додати јос мало паприке, ако имате мало димљене рибе добо це доћи.
Убацити ловоров лист, прелити водом и крчкати сарму 2,5 сата на тихој ватри. По жељи запећи. Уживајте у савршенству укуса.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas