Нека мрсна јела могу да се направе и у посној варијанти
Oglas
Без обзира што мора да се умеси тесто, прављење уштипака није нимало тешко. Могу да се једу у сланој или слаткој варијанти, у зависности од тога шта више волите, а како је у току и Ускршњи пост, уопште не морате да се одричете омиљене хране. Направите посне уштипке који су једнако укусни као и мрсни,а додатни је плус што се праве без квасца или прашка за пециво.
Састојци за посне уштипке
- 400 г брашна
- 1 кашичица соли
- 1 кашика шећера
- 2 кашике уља
- 220 мл топле воде
Припрема:
У брашно додајте со, шећер, уље и воду, па замесите тесто. Покријте провидном фолијом и оставите да одстоји неких пола сата. Затим узимајте мање комаде теста и обликујте лоптице. Сваку растањите оклагијом и убаците у тигањ у којем сте загрејали доста уља и пржите.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas