Чесница се према традицији меси рано ујутру, 7. јануара. За доручак се породица окупља, када се ломи погача
Испробајте рецепт који ће вас одушевити.
Рецепт за погачу:
брашно 1 кг
млеко 1/2 л
свеж квасац 1 коцка
јаја 2
мало соли
Припрема:
За почетак у мало млаког млека растопити квасац. Додати једно умућено јаје. Посолити и мешати уз постепено додавање брашна, такође доливати преостало млеко како би се добило глатко тесто.
Након што сте тесто добро измесили, покрите га чистом крпом и оставите да нарасте. Кад почне да нараста, изручите га на даску за мешење и благо премесите. Обликујте је као погачу и убаците новчић.
Ставите чесницу у подмазан плех. Пеците у рерни загрејаној на 200 степени, а после 10 минута смањите на 170 степени и пеците док не буде готова.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ