За све домаћице које воле изазов, које воле да се играју са тестом, ево једне мало захтевне пите без квасца и прашка за пециво.
Није тешка за рад само мало захтевна треба бити стрпљив али је резултат изненађујући. Хрскава у средини мекана мрви се и топи се у устима. Да ли прихватате изазов из бакине кухиње?
Прочитајте још: КРЕМАСТИ ЕКЛЕРИ: Укусни француски колачи које воле сви! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Рецепт за лиснату питу
Потребно је:
- 300 мл воде
- 450 гр брашна
- соли
Надев:
- 200 гр сира
- 200 гр шунке
- 1 јаје
Припрема:
Тесто замесити и обрадити га рукама 5 мин. Покрити да одмори 15 мин, Поделити на 2 дела и обликовати лопте па покрити и одморити 5 мин. Прву лопти развити што тање, на стредину ставити већу чашу па исећи тесто до чаше на 12 троуглова.
Премазати са омекшаним маслацом па сваки троугао пребацити на средину где је чаша. Приликом сваког пребацивања премазати маслацом. Развити за пола цм и ставити у плех подмазан маслацом , У сир ставити јаје и сецкану шунку и изједначити.
Другу лоптицу урадити као прву па прекрити надев у плеху. Исећи питу на 12 троуглова да средине , премазати жуманцетом и пећи на 200 степени Ц око 50-60 мин.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ