Многи сматрају да најбољу питу од кромпира праве у Босни
Наравно, посебно је укусна од домаћих кора, али пошто данашње домаћице немају много времена за "развлачење" кора, у обзир долази и рецепт са онима које можете да купите у продавници.
Састојци:
500 г кора за питу
2 кг кромпир
4 главице црног лука
1 шоља уља
соли по укусу
1 кашичица бибера
За прелив:
шоља воде
со по потреби
Припрема:
Кромпире ољуштите, кратко обарите и исецкајте на ситне коцкице или их изрендајте.
Помешати их са сецканим црним луком и зачинима, па посолите.
Одвојите по три коре са стране.
Сваку кору премажите уљем и поређати их једну преко друге.
На трећу, на дужи крај, распоредите фил.
Уролалајте и сложите у подмазан плех или округлу тепсију.
Поступак понављајте док се не потрошите све коре и сав материјал.
Мокрим рукама премажите питу, а онда четкицом преко тога уљем.
Кромпирушу пеците у загрејаној ререни, на 180 степени, 45 минута или док лепо не порумени.
Посољену воду прокувајте и сипајте преко готове пите.
Кромпирушу прекријте фолијом бар десетак минута пре служења.
(Она)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ