Испробајте рецепт који ће вас одушевити
Јованка и Јосип Броз Тито, не само да били лидери, већ су б или познати и као истински гурмани, љубитељи укусне хране. Њихова кухињска уметност оживљава кроз рецепт за слатки купус са месом и кромпиром, чије је уживање постало незаборавно искуство.
Када је реч о омиљеним јелима, бивша прва дама Југославије је волела печења, а једнако је уживала и у овом феноменалном јелу које сада можете припремити и у сопственој кухињи.
Овај рецепт омогућава прилагодљивост у количинама састојака према вашем укусу.
Састојци:
1 већа главица купуса
Око 1 кг јунећег бута
2 мања црна лука
1 паприка
200 г кромпира
2-3 парадајза
Зелен за супу, 1 веза
2 ловорова листа
Мало белог вина
Першун
Припрема:
Месо исеците на комаде и распоредите у дубљу шерпу коју сте претходно премазали мало уља. Преко меса сложите исецкан купус, грубо сецкани црни лук, паприку и кромпир.
Додајте парадајз исецкан по вашој жељи, вино, першун и бело вино. Посолите, побиберите, додајте још мало першуна и ловоров лист. Сипајте воду да прекрије све састојке, прекријте шерпу поклопцем.
Нека се крчка два сата на ниској температури.Овај изузетно укусан рецепт обећава да ће задовољити и најистанчаније гурмане, баш као што су то уживали Јованка и Тито. Уживајте у мирису и укусу овог југословенског специјалитета који одушевљава генерације.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ