Овај дресинг ће одушевити и оне пробирљиве.
Било који ручак је тешко замислити без салате, посебно када је у питању лепо време, током којег је највећи избор поврћа и воћа на пијацама.
Непогрешива комбинација за салату је "масно" и "кисело" - сунцокретово или маслиново уље, са алкохолним или јабуковим сирћетом, балзамиком или лимуновим соком.
Прочитајте још: Како се ПРАВИЛНО спрема КУПУС САЛАТА: Кључ је у редоследу састојака! (РЕЦЕПТ/ФОТО)
Међутим, предлажемо вам да уместо наведених класичних прилога овога пута направите домаћи прелив, односно дресинг са медом.
Спој слатког и киселог, и помало љутог, савршено иде уз било коју салату.
Састојци:
80 мл маслоновог уља
30 мл јабуковог сирћета или балзамика
2 кашичице сенфа
3 кашичице меда
свеж першун
мало исецканих ораха
1 лимун (због коре)
со, бибер, и остали зачини по жељи (чили, оригано, босиљак, мирођија)
Прочитајте још: САЛАТА одличан и здрав оброк: Ове додатке никако немојте да стављате
фото: Пиксабеj
Припрема:
У дубљој чинији добро сјединити уље, сирће, сенф и мед, па додати свеж ситно сецкани першун, исецкане орахе и зачине (со, бибер, ...).
Нарендати мало лимунове коре, и додати је у дресинг.
Након доброг мешања дресинг оставити да одстоји у фрижидеру око 20 минута, па прелити преко салате.
Овај дресинг слаже се уз свако поврће, а најлепше ће ићи уз микс зелених салата.
У микс зелених салата можете додати чери парадајз, сецкану паприку, краставац, ротквице и шаргарепу, или неко друго поврће које волите.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ