Ни мало не заостаје за оригиналом, узећете парче више
Потребно је
За коре:
- 100 г шећера
- 150 г меда
- 3 шољице (80 мл) воде
- 200 г брашна
- мало цимета
- 150 г млевених ораха
- 1 кашицица соде бикарбоне
За фил:
- 300 г млевених ораха
- 250 г шећера
- 1 кесица ванилиног шећера
- 1 шољица воде
- 100 г чоколаде за кување
- 1 (250 г) маргарин
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди помешајте мед, воду и шећер. Засебно у посуди помешајте брашно, цимет, орахе и соду бикарбону. Ту смесу додајте смеси са медом, па варјачом сједините. У плех обложен пек папиром распоредите равномерно смесу. Пеците коре 20 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. Прохлађену кору поделите на 3 дела. У шерпу сипајте воду и шећере па на тихој ватри загрејте до кључања. Скините са рингле када се шећер истопи па додајте изломљене комаде чоколаде и млевене орахе. Сједините варјачом састојке. У засебној посуди пенасто умутите маргарин па помешајте са прохлађеним филом. Умутите добро па тим филом премажите коре и торту са стране одозго. Поспите торту ренданом чоколадом и млевеним орасима.
(Ало)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ