Овакав сочан пуњени батак нико не одбија. Срећом, када не знамо шта ћемо за ручак, пилетина је опција која је ту као "спас".
Састојци:
4 пилећа батака
1 шоља препечених хлебних мрвица
1 шоља ренданог сира, моцарела или качкаваљ
2 чена белог лука, ситно исецкана
1/4 шоље исецканог першуна
1/4 шоље маслиновог уља
1 кашичица соли
кашика меда
бибер
мало туцане љуте паприке
Припрема:
Укључите рерну да се загреје на 200 степени.
У великој посуди помешајте препечене мрвице хлеба, рендани сир, бели лук, першун, маслиново уље, со, бибер, оригано и љуту паприку, по жељи.
Добро промешајте док се сви састојци не сједине.
Узмите сваки батак и направите џеп тако што ћете ножем засећи месо уздужно, пазећи да не исечете до краја.
Напуните сваки батак смесом коју сте припремили у посуди.
У другу посуду сипајте кашику меда, мало соли, рузмарин и мало маслиновог уља.
Положите пуњене батаке у плех обложен папиром за печење.
Премажите га смесом од меда.
Пеците у претходно загрејаној рерни 40-45 минута, или док батак не буде потпуно печен и златно смеђе боје.
С времена на време га прелијте соком који испушта.
Послужите пуњене батаке уз прилог по жељи, попут кромпир салате или печеног поврћа.
(Она)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ