Фантастичан рецепт који ћете истински волети.
Потребно је:
- 300 мл млаке воде
- 15 гр квасца
- 1 кашичица шећера
- 450 гр хлебног брашна
- мало соли
- 1 пуна кашика интегралног пшеничног брашна
- 2 кашике ланеног семена
Припрема:
Растопити квасац у води, додати две кашике брашна и шећер, па кад запени додати остатак брашна, соли, интегрално брашно и ланено семе.
Прочитајте још: Ово сигурно нисте пробали: Броколи и бешамел сос савршено се стапају (ФОТО/ВИДЕО)
Фото: Приватна архива
Замесити глатко тесто, потом покрити и оставити да одмара око 30 мин на собној температури. Нарасло тесто истрести на сто посут брашном, обрадити мало рукама обликујући векну.
Прочитајте још: Колико су здрави КИСЕЛИ КРАСТАВЧИЋИ: Нису само укусни
Фото: Приватна архива
Исећи га на мање комаде и рукама обликовати мање лоптице. Поређати у мафини калупе и оставити да порасте покривен.
Прочитајте још: Грешке које правимо приликом спремања КАЈГАНЕ: Тајна је у малим стварима
Фото: Приватна архива
Пећи на 180 степени око 40-45 мин. Фантастичне мале лоптице прелепог куса. Уживајте!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ