Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАЗНИЧНА ТРПЕЗА

Рецепт за најукуснију САРМУ за Ускрс! Тајна је у запршци и САСТОЈКУ НА ДНУ ЛОНЦА

Које кораке треба да испратите код припреме омиљеног српског јела

1619000749_sarma1.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе/СосКухиња
Oglas

Сарма је српско традиционално јело које је незаобилазно на новогодишњој празничној трпези.

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока.

Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

Веома је битно да кисели купус пре припреме исперете како сарма не би била прежестока.

На дно лонца, пре слагања сарми, ставите кожу од сланине.

Када све припремите и продинстате лук, промешајте све састојке. Тада можете да почнете са мотањем сарми.
Узмите део смесе, обликујте га и положите у лист купуса.

Месо нежно заролајте у купус и на крају пресавите рубове, како би смеса за време кувања остала унутар листа.
На дно лонца, пре слагања сарми, ставите кожу од сланине. Тако ћете спречити да сарма загори.

Након коже од сланине ставите део исецкајте купус, на који ћете слагати сарме.

Фото: YоутубеПринтсцреен

Када искористите целу смесу и напуните лонац сармама на врх ставите остатак исецканог купуса.
Сарме сада можете да ставите да се кувају око сат и по.

На крају можете 'запржити' сарму с мало брашна и црвене паприке или лаганијом варијантом с пиреом од парадајза.

Прочитајте још:

  А за Ускрс припремите БАКЛАВУ са орасима! Готова за 20 минута! (ВИДЕО)

Како да спремите ЈАГЊЕТИНУ У РЕРНИ ЗА ВАСКРС: Рецепт за печење са хрскавом кожицом, сочно као испод САЧА!

Састојци:

700 грама свињског млевеног меса (од плећке)
1 главица киселог купуса
100 грама сланине
 100 грама пиринча
 пола главице лука
2 чена белог лука
1 кашичица црвене паприке у праху
1 ловоров лист
со

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas